OHSAS 18001

OHSAS 18001

OHSAS 18001 is een internationale norm voor het beheersen van arbo- en veiligheidseisen op de werkplek. Het is meteen een handleiding voor uw organisatie voor het opzetten van een arbomanagementsysteem. De norm gaat duidelijk verder dan de Veiligheidschecklist Aannemers (VCA).

Een extra voordeel van het hebben van OHSAS 18001 is dat het geen checklist is zoals VCA, maar een naar uw bedrijf op te zetten arbomanagementsysteem.

Opvallend is de aandacht voor arbeidsomstandigheden en de blijvende verbetering daarvan. Daarom laat OHSAS 18001 zich goed combineren met de normen van kwaliteit en veiligheid, respectievelijk ISO 9001 en ISO 14001.

Werkwijze
Om te komen tot een managementsysteem worden samen met u de volgende stappen doorlopen.

Intakegesprek: Er wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden. Hierbij wordt gekeken naar de behoefte van de klant. Er worden afspraken gemaakt, en van daaruit wordt een passende offerte opgesteld. Dit is geheel vrijblijvend, er zijn geen kosten aan verbonden.

Nulmeting: bij de nulmeting wordt gelet op de aanwezigheid van documentatie, er wordt tevens gekeken naar implementatie.
 
Opzetten systeem: ontbrekende instructies en procedures worden opgesteld of aangepast. Eindresultaat is een praktisch handboek (digitaal) met procedures, instructies en formulieren.

Certificering (optie): V.A.K. Assist biedt ook ondersteuning bij externe certificering
- voorafgaand aan certificering is er de mogelijkheid voor een proefaudit.
- tijdens de certificering bijwonen van de externe audit.

 

                  

V.A.K. Assist levert u advies op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak!

 

 

 

 

Meer Producten

ISO 9001 VCA OHSAS 18001 VCU

Informatie opvragen